Zula Oyunu Hakkında Bilgiler ve Dizilerden Fırlamış 12 Karekterler

Zula Oyunu Hakkında Bilgiler ve Dizilerden Fırlamış 12 Karekter


Geliştiriciler Madbyte Games
Yayımcılar Lokum Games
Dağıtıcılar Playspot(BRA)
Sürüm 1.22 (28 Haziran 2018)
Çıkış Tarihi 22 Şubat 2015 (Açık Beta)
Türü MMOFPS
Biçim Çok Oyunculu
Sınıfı 15+
Ortam Çevrim İçi Dağıtım
Giriş Klavye ve Fare







  Zula, MadByte Games tarafından geliştirilen, Lokum Games tarafından dağıtılan, MMOFPS türünde ilk Türk yapımı video oyunudur. Oyun Türkiye'den sonra ilk defa Brezilya'da, 2016 yılının Haziran ayında, Playspot firmacısınca yayınlanmıştır.


  Oyunun yapımına 2013 yılında başlanmıştır. Zula zulaoyun.com adlı internet sitesinden ücretsiz indirilip kayıt olunduktan sonra direkt oynanabilir. 46 milyona yakın kayıtlı kullanıcısı olan Zula' yı günde 2 milyon kişi oynuyor. Vatansever asker ve istihbaratçılardan oluşan Zula ve paralı askerlerden oluşan Gladyo adında 2 düşman oluşumunun yer aldığı oyunda farklı hikayelere sahip toplam 16 ayrı karekter bulunuyor. Zula'da oldukça geniş bir mühimmat seçeneğinin içerisinde Mehmetçik ve Kırıkkale gibi yerli silahlar da konuldu. Yoğun bir geliştirme süresinden geçen Zula, geri bildirimler ışığında sürekli geliştirme devam ediliyor.

İÇERİK

Harita Türleri 


Oyun Modları     

  • Ölüm Maçı
  • Aranıyor
  • Sabotaj
  • Sancak Savaşı
  • Kartopu Savaşı
  • Herkes tek 
  • Koruma 
  • Patron Avı












                                               



Dizilerden Fırlamış 12 Zula Karekteri

 1.Demir Erez



 İstanbul, Üskürdar'da doğdu. Kara Harp Okulu'nu üstün başarıyla bitirirten sonra Bordo Berelilere katıldı. Dürüst, cesur ve çalışkan kişiliğiyle bütün üstlerinin takdirini kazandı.

Yönettiği operasyonlardan birinde devlet içerisine tehlikeli bir yapılanmaya ait çok önemli bilgiler öğrendi. Sonrasında Devletin içerisine sızmış tüm tehlikeleri tek tek temizlemeye başladı. Demir'in operasyonları bu örgütlerin tüm planlarını alt üst ediyordu. En sonunda bu tehlikeli yapılanma Demir'i ortadan kaldırmak adına Gladyo'yu kiraladı. Çocukluk aşkıyla evleneceği en mutlu gününde düğün salonu, Gladyo tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında Demir ağır yaralı olarak kurtuldu ama bir çok akrabasını ve nişanlısını saldırıda kaybetti. O günden sonra tüm yaşamını intikam almaya adadı ve Zula teşkilatını kurdu.



2.Şahin Kılıç

  

Ankaralı, Terörle Mücadele biriminde yıllarca görev aldı. Karakter olarak çok sert ve kendi bildiğini okuyan bir polisti. Teşkilat içerisinde efsane olarak görülüyordu fakat çok fazla düşman da edinmişti. Her fırsatta yasa dışı örgütlerin operasyonlarına engel oluyordu. Şahin'in en büyük destekçisi akademiden Akın'dı. Yaptığı operasyonlardan rahatsız olan bir örgüt Emniyet içerisine sızarak Şahin'den kurtulmak için Akın'ı ortadan kaldırıp suçun Şahin'in üzerine kalmasını sağladı. Hapishaneye  götürüldüğü sırada yolda infaz edilecekken Demir tarafından kurtarıldı ve Zula'ya katıldı



3.Eşref Dayı


İzmir, Ödemiş'li. Demir'in saygı duyduğu akıl hocası. Geçmişi hakkında resmi kayıtlarda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hayatı ile ilgili gizemi sadece Demir biliyor. Bir rivayete göre Çakırcalı Mehmet Efe'nin soyundan geldiği düşünülüyor


4.Recep Aslan


Adana'da doğdu, askerliğini Komando er olarak tamamladıktan sonra, Jandarma Özel Harekat Timine katıldı. Görevi sırasında yurt içi ve yurt dışı bir çok operasyona katıldı, Katıldığı önemli bir operasyonda içeriden sızdırılan bilgi sebebiyle pusuya düştü ve ağır yaralandı. Bu olay sonrasında "Gazi" unvanı ile emekli edildi. Fakat kendisini pusuya düşüren köstebekleri bulmaya yemin etti.




5.Yunus Şanlı


Trabzon'da doğdu. Askerliğini komando olarak tamamladıktan sonra memleketine ve çok sevdiği denizlere döndü. Balıkçı teknesiyle açıldığı sırada, teknesi kimliği belirsiz kişiler tarafından sabote edildi. Yunus Reis, bu saldırıda hem mürettebatını hem de kardeşi Murat'ı kaybetti. Yapılan bu saldırıyı çözmek adına araştırma yaparken, askerde tanıştığı komutanı Recep Arslan ile yolları kesişti.



6.Cengiz Kaya


Konya doğumlu, ailesi çok küçükken öldü. Konya'da kabadayıların yanında yetişti. Cesareti ve sadakati nedeniyle hızla yükselerek nam saldı. Konya'nın en ünlü kabadayısı Pala Hasan'a öz oğlu kadar yakındı. Pala Hasan'ın oğlu Ali, uyuşturucu ve silah ticareti gibi işlere girmeyi çok istiyordu, fakat babası buna şiddetle karşı çıkıyordu. Babası bu işlere sokmaya ikna edemeyeceğini anladığında ise, Pala Hasan'ı ortadan kaldırmak için kiralık katil ekibi Gladyo ile anlaştı. Ivan'ın yönettiği operasyonda Pala Hasan öldü, Cengiz ise yaralı olarak kurtuldu. İntikam almaya yemin eden Cengiz, Ivan' takip ederken yolu Demir ile kesişti ve Zula'ya Katıldı.




7.Azad Kara





Diyarbakır'da doğdu. Askere gidene kadar babası ile birlikte aile mesleği bakırcılığı sürdürdü. Askerden döndükten sonra kısa bir süre sonra, çok sevdiği komutanı Demir'in hain bir saldırıya uğradığını öğrendi ve apar topar İstanbul'a geldi. Saldırı sonrasında Demir'in yanından ayrılmamaya yemin etti.


8.Larry Silverstein



Aşkelon'da doğdu. Ailesi fabrika işçisiydi. Larry çok parlak bir öğrenciydi. Liseyi bitirdikten sonra Amerika'da Harvard Üniversitesi'ne burslu olarak kabul edildi. Orada uluslararası ilişkiler okudu. Daha sonra özel bir firmada çalışmaya başladı ve kısa bir süre sonra firmanın orta doğu sorumlusu oldu. Şirketler için yaptığı analizler ve stratejiler özellikle istihbarat kuruluşları tarafından çok takdir alıyordu Larry için her şey bu kadar iyi giderken Aşkelon'a yapılan bir roket saldırısında ailesini kaybettiğini öğrendi. Saldırı sonrasında olayı aydınlatmak için Mossad'a girdi. Çok başarılı bir ajan oldu ancak intikam duygusu onu yiyip bitirmekteydi. Mossad içindeki bir Gladyo ajanı Larry'e yaklaşıp ona Gladyo'ya katıldığında ailesinin intikamını alabileceğini söyledi. Bu sayade Larry Gladyo ajanı oldu.



9.Pierre Julliard




Fransa'nın Paris şehrinde doğdu. Liseyi bitirdikten sonra macera arayışı için, orduya katıldı. Aldığı eğitimden sonra bir çok ülkede tehlikeli operasyonlara katıldı. Ancak aradığı heyacanı bulamadı. Ordudan ayrılıp paralı asker olarak çalışmaya başladı. Afrika'da bir çok iş aldı. Sudan, Uganda, Somali, gibi çatışmaların yoğun olduğu yerlerde bir çok görev aldı. Sudan' da katıldığı bir operasyonda Gladyo ile karşı karşıya geldi. Ivan, Pierre'i operasyon sırasında yakaladı. Onu öldürmek yerine Gladyo'ya davet etti ve Pierrei, Gladyo'ya katıldı.




10.Robert O'bannon





Texas'da doğdu. Büyük bir çiftlikte büyüdü. Bir yandan kamyonculuk yapıp, bir yandan da özel bir eğitim kampında 'hayatta kalma' eğimtimleri alıyordu. Bir gün eğitim kampları FBI tarafından basıldı ve tutuklandı. Ceza olarak orduya alındı ve Irak'a gönderildi. Ordudaki Gladyo ajanları izini buldu ve ona kendilerine katılmayı teklif ettiler. Robert o günden sonra Gladyo'nun en önemli adamlarından oldu.




11. Trevor Edward Moore




İngiltere'de doğdu. Çocukluğu Liverpool'un arka sokaklarında geçti. Silahlara, özellikle de tüfeklere olan tutkusu nedeniyle, gönüllü olarak orduya katıldı. Orduda keskin nişancı eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra, Afganistan'a gönderildi. Afganistan'da kaldığı süre içinde, bir çok illegal örgütün görevlerinde paralı asker olarak yer aldı. Bu bilgi ortaya çıktığında ordudan uzaklaştırıldı. Bir süre sonra olarak çalıştıktan sonra yolu Gladyo ile kesişti.



12.David King





Amerika'da doğdu, başarılı bir öğrenim hayatının yaptığı icatlarla global bir üne sahip oldu. Son icadının bazı kaynaklar tarafından kitle imha silahına dönüştürüleceğini öğrendiğinde Amerika'dan kaçtı. Farklı bir kimlik ile Avrupa'da bir süre yaşadıktan sonra, yaptığı biriş sonucunda Gladyo ile tanıştı.